Portfolio Tekst

Tekst portfolio
‘Het schrijven van tekst is meer dan het spelen met woorden. Het gaat om het overbrengen van een idee, een gedachte, een gevoel. De schrijver verleidt de lezer om zich mee te laten nemen in het verhaal. De lezer neemt de woorden tot zich en begrijpt de boodschap.’

Meer dan woorden

Als kind had ik de ambitie journalist te worden. Drie keer schreef ik me in voor de School voor de Journalistiek. Drie keer werd ik uitgeloot. Ik ging aan de slag als redactiesecretaresse bij een tekstbureau. Zo kwam ik alsnog in het vak terecht.
Ik werkte een aantal jaren als redacteur voor het Noordhollands Weekblad Den Helder, onderdeel van het Noordhollands Dagblad. Later ging ik als freelance tekstschrijver aan de slag.

Ik heb teksten geschreven voor het Noordhollands Dagblad, De Culinaire Courant, Woningstichting Den Helder, Waterschap Hollands Kroon, Chronisch zieken en Gehandicapten Raad, Gemeente Den Helder, Paravisie, BOSK, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Zorgbalans, Duo-IT, VOGG, GGD Hollands Noorden en de Unie van Waterschappen.

Als communicatieadviseur komt mijn schrijfervaring mij goed van pas en andersom. Ik lever bijdragen aan jaarverslagen, personeelsbladen, relatiemagazines en websites. Ik schrijf veel persberichten en verzorg ook de inhoud van brochures en interne en externe nieuwsbrieven.

Voorbeelden van teksten voor websites:

ARD TEKST EN COMMUNICATIE © 2023 – Privacyverklaring