Uw complexe boodschap eenvoudig uitgelegd

Communicatieadvies

Het lijkt zo eenvoudig, communiceren. Maar in de praktijk is het niet altijd zo gemakkelijk. Goede communicatie vraagt aandacht en tijd. Hoe vaak denken we niet in middelen? ‘We maken wel een folder of een website. En dan zijn we klaar.’ Helaas, zo eenvoudig werkt het niet.
Hoe vaak gebeurt het niet dat de interne communicatie voor het gemak en de snelheid van het proces wordt overgeslagen? Terwijl de weerstand die dit gebrek aan aandacht op de langere termijn met zich meebrengt het proces uiteindelijk langdurig kan vertragen.

communicatie portfolio

Communicatiestrategie

Of het nu gaat om het neerzetten van een project of draagvlak krijgen voor een organisatieverandering, u kunt niet zonder een goede communicatiestrategie, waarbij zowel de interne als de externe communicatie aan bod komen. Ik kan u helpen een communicatiestrategie te ontwikkelen voor uw hele bedrijf of voor specifieke doelstellingen.

Ik leg verbinding tussen de bedrijfsstrategie en de communicatie van uw organisatie. Mijn specialiteit is communicatieambities om te zetten in realistische en haalbare doelstellingen. Hierbij adviseer ik managers en directie, gevraagd en ongevraagd, en coach ik de medewerkers. Ik schakel gemakkelijk van strategisch naar uitvoerend niveau. Ook als u uw communicatie op orde heeft en behoefte heeft aan extra ondersteuning of vervanging bij afwezigheid van één van uw medewerkers, kan ik u van dienst zijn.

In mijn portfolio ziet u welke ervaring ik als adviseur heb opgedaan.

Referenties:

“In de tijd dat ik hoofd communicatie was bij VluchtelingenWerk Nederland (2002 – 2008) heeft Annerieke Dekker een aantal jaren in mijn team gewerkt. Eerst als communicatieadviseur met als specifiek aandachtsgebied de interne communicatie, daarna als persvoorlichter. In die tijd heb ik Annerieke leren kennen als een zeer kundige communicatie-adviseur die in staat is om geheel zelfstandig plannen op te stellen, maar ook sterk is in de implementatie daarvan. Ze is op een prettige manier vasthoudend in het bereiken van haar doelen. Maar ook flexibel als de situatie daar om vraagt. Ik heb Annerieke ervaren als een hardwerkende, loyale en betrokken medewerker die prettig is in de persoonlijke omgang.”

Onno Yska, senioradviseur corporate communicatie VluchtelingenWerk Nederland

“Annerieke heeft meerdere malen voor ons gewerkt en steeds met succes. Zij pakt uiteenlopende communicatievraagstukken energiek op om vervolgens eerst tot een strategische aanpak te komen. Zij plant realistisch en beschikt over de juiste sociale vaardigheden om het gewenste resultaat te behalen. Bijkomend voordeel voor ons was dat Annerieke goed en toegankelijk schrijft!”

Sandra Rijst, concernmanager Communication & Marketing at Omring

ARD TEKST EN COMMUNICATIE © 2023 – Privacyverklaring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.